Місце анксіолітичної та ноотропної фармакотерапії в стратегії лікування і профілактики посттравматичного стресового розладу - Burchinsky, S. G. (Ліки України, 2016)
В статті розглянуто основні механізми розвитку психопатологічних синдромів, зокрема тривожних і когнітивних розладів у рамках посттравматичного стресового розладу (ПТСР). Проаналізовано основні шляхи фармакологічної корекції проявів ПТСР. Обґрунтовано стратегію лікування ПТСР за допомогою препаратів анксіолітичного, ноотропного та адаптогенного типу дії. Особливу увагу приділено препаратам Ноофен та Адаптол як оптимальним інструментам нормалізації регуляторних функцій центральної нервової системи при ПТСР, їх механізмам дії іта клінічним можливостям.