Комбінована мукоактивна терапія: погляд пульмонолога - Юдіна, Л. В. (Ліки України, 2017)
Гострі респіраторні захворювання (ГРЗ) часто супроводжуються або ускладнюються кашлем. А наявність кашлю може суттєво подовжувати тривалість перебігу ГРЗ. І якщо інші симптоми ГРЗ можуть минати більш швидко, то кашель зазвичай триває більше 3 тижнів. Виходячи із патогенезу, метою лікування кашлю є видалення бронхіального секрету з дихальних шляхів за рахунок зниження його в’язкості без збільшення об’єму харкотиння та завдяки зменшенню обструкції бронхів. Для полегшення симптому кашлю, з існуючих сьогодні в аптеках мукоактивних препаратів, варто відмітити Аскоріл. Він являє собою комбінований мукоактивний препарат, який дозволяє ефективно впливати водночас на різні ланки патогенезу при кашлю та ГРЗ. Це достовірно скорочує тривалість кашлю, а отже і тривалість прийому ліків, відповідно їх кількість і вартість