Корекція електролітних порушень – складова частина ефективної терапії артеріальної гіпертензії - Осташевська, Т. Г.; Карпенко, О. В. (Ліки України, 2017)
У статті висвітлена роль рівнів К+ та Mg2+ в організмі хворих на артеріальну гіпертензію, розглянуто причини дисбалансу цих електролітів та доведена необхідність контролю і корекції їх рівня. Зокрема препарат, що містить калію аспарагінат і магнію аспарагінат (торгова назва Панангін), є препаратом вибору для корекції електролітних порушень у пацієнтів з артеріальною гіпертензією, його призначення патогенетично обґрунтоване у складі комплексної терапії з метою більш ефективного контролю артеріального тиску.