Сімейна медицина в Україні - Bazylevych, A. Ya. (Ліки України, 2015)
У статті йдеться про реформування медичної системи в Україні, формування і запровадження концепції надання медичної допомоги на засадах сімейної медицини. На прикладі досвіду США показано, що ключову роль у сімейній медицині відіграє професійна підготовка лікаря, а основу його роботи складає профілактика захворювань та їх рання діагностика. Формування сімейної медицини як невід’ємної частини системи охорони здоров’я – процес тривалий і складний, нова система будується не один рік, тому потрібно ще багато чого зробити, щоб досягти тієї мети, яку наше суспільство поставило перед собою.