Вплив лікування гліклазидом MR на вміст гормонів жирової тканини та медіаторів генералізованого неспецифічного запалення у пацієнтів із вперше виявленим цукровим діабетом 2-го типу - Urbanovych, A. M. (Ліки України, 2015)
Метою дослідження було вивчення впливу гліклазиду (MR) з модифікованим вивільненням на рівень гормонів жирової тканини (лептину, резистину) та медіаторів генералізованого неспецифічного запалення при цукровому діабеті 2-го типу. Було обстежено 30 пацієнтів з вперше виявленим цукровим діабетом 2-го типу до та після 12 місяців цукрознижувальної монотерапії гліклазидом з модифікованим вивільненням в дозі 60 мг. Отримані результати свідчать, що нормалізація показників вуглеводневого обміну, зниження показників артеріального тиску на фоні проведеного лікування спричинене не тільки прямим впливом гліклазиду на зменшення проявів оксидативного стресу при ЦД 2 типу, а також і його здатністю модулювати секрецію прозапальних цитокінів.