Аспекти фармацевтичної розробки комбінованого лікарського засобу аргініну з мельдонієм - Almakaev М. S. (Ліки України, 2015)
З метою розробки нового комбінованого лікарського засобу, що поєднує аргінін та мельдоній у формі концентрату для інфузій, який запропонований для лікування метаболічних і функціональних системних розладів при захворюваннях серцево-судинної системи і цереброваскулярних захворюваннях, проведена фармацевтична розробка. На перших етапах розробки проведено вибір і наукове обгрунтування складу, лікарської форми і оптимального діапазону рН. Вивчено фізико-хімічні властивості діючих речовин, розглянуто їх сумісність та необхідність застосування допоміжних речовин.