Зофеноприл: виражений антиішемічний ефект як одна з переваг препарату - Gorobets, N.; Korost, Ya. V. (Ліки України, 2015)
Сучасні можливості фармакологічної галузі дозволяють лікарям мати вибір серед препаратів для лікування серцево-судинних захворювань. Однією з найчастіше уживаних є група інгібіторів ангіотензинперетворюючого ферменту (іАПФ), представником якої є препарат зофеноприл. Його ефективність доведена не лише в ракурсі зниження артеріального тиску – він має низку додаткових лікувальних та профілактичних ефектів, які вирізняють зофеноприл з-поміж інших іАПФ. Зокрема, за даними дослідження SMILE-ISCHEMIA зофеноприл чинить виражений антиішемічний ефект, також йому притаманна кардіо- та вазопротекція. Такі унікальні можливості зофеноприлу присутні завдяки хімічній будові його молекули, яка містить сульфгідрильну групу, оскільки саме вона при потраплянні зофеноприлу в організм активно впливає на ендотелій судин та процеси виділення оксиду азоту. Зофеноприл характеризується як ефективний гіпотензивний препарат з антиішемічним ефектом, який знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та їх ускладнень.