Покроковий підхід до лікування факторів серцево-судинного ризику у пацієнтів із встановленим атеросклеротичним серцево-судинним захворюванням: рекомендації ESC (2021) - Щепіна, Н. В. (Ліки України, 2022)
У 2021 році Європейським кардіологічним товариством (англ. European Society of Cardiology – ESC) були оновлені рекомендації щодо профілактики серцево-судинних захворювань у клінічній практиці. У статті проаналізовано зміни, викладені в оновлених настановах ESC (2021), зокрема, покроковий підхід до індивідуалізованого лікування факторів серцево-судинного ризику в пацієнтів із встановленим атеросклеротичним серцево-судинним захворюванням. Останній найефективніше може бути реалізований через стратегію застосування комбінації препаратів в одній таблетці – поліпіл (polypill) у якості базисної терапії.