(untitled) (Ліки України, 2023)
Згідно з даними нового дослідження, у пацієнтів із цукровим діабетом 2-го типу початок прийому статинів пов’язаний зі значно нижчим ризиком розвитку діабетичної хвороби нирок (ДХН) і зниження функції нирок. Однак ці висновки відрізняються від результатів більших досліджень.