(untitled) (Ліки України, 2024)
Навесні пробуджується природа, а разом із нею настає й сезон активізації кліщів (членистоногих павукоподібних ектопаразитів), який триває з весни до осені. Самі по собі кліщі не викликають захворювання, але якщо вони інфіковані вірусом або бактерією, то можуть заразити людину.