Пролапс мітрального клапана - Амосова, К. М.; Жадан, А. В. (Ліки України, 2024)
Стаття присвячена визначенню пролапсу мітрального клапана (МК) та його гетерогенності, клініці та діагностиці різних варіантів. Особливу увагу приділено ЕхоКГ, можливим ускладненням та лікуванню. Викладення матеріалу базується на найсвіжіших міжнародних рекомендаціях. Особлива увага приділена аритмічному пролапсу МК як можливій причині раптової серцевої смерті, її факторам ризику та можливостям профілактики.