(untitled) (Ліки України, 2025)
Фармацевтична галузь в Україні стикається із численними порушеннями трудового законодавства, які суттєво впливають на права працівників аптек. Ненормований графік, примусові виходи на зміну у вихідний день, необґрунтовані штрафні санкції, невиплата встановленого рівня заробітної плати та інші проблеми – це реальність, з якою стикаються багато фармацевтів у ході своєї трудової діяльності. Українське законодавство надає механізми для захисту прав працівників. Трудові відносини між працівниками в період воєнного стану регулюються як Кодексом законів про працю України (КЗпП), так і Законом України від 15 березня 2022 р. № 2136–IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» (далі – Закон № 2136).