Лерканідипін – нові можливості добре відомої молекули - Barna, O. N.; Odynets, M. О. (Ліки України, 2018)
Гіпертонічна хвороба може призводити до тяжких наслідків, серед яких і фатальні серцево-судинні події. Для лікування хворих на артеріальну гіпертензію використовують препарати групи блокаторів кальцієвих каналів, зокрема представник третього покоління похідних дигідропіридину – лерканідипін. В останні роки проведено низку клінічних досліджень, які були опубліковані на міжнародних медичних ресурсах та у виданнях. Результати мета-аналізів та досліджень свідчать про ефективність лерканідипіну у стійкому зниженні систолічного та діастолічного артеріального тиску; також відмічено низку його додаткових можливостей: нефро- та кардіопротекторний вплив, антиоксидантну, протизапальну та антиатерогенну дію. Згідно з результатами проведених досліджень, препарат добре переносять пацієнти із коморбідною патологією, також він безпечний для хворих похилого віку. Список літератури знаходиться в редакції