Лікування загострень хронічного обструктивного захворювання легень у хворих із супутньою артеріальною гіпертензією. Розбір клінічного випадку - Bereznyakov, I. G. (Ліки України, 2020)
Хронічні обструктивні захворювання легень часто супроводжуються супутніми хронічними захворюваннями, що погіршує стан здоров’я хворих на ХОЗЛ і ускладнює їх лікування, а також чинить незалежний вплив на частоту госпіталізацій і смертність. У статті на прикладі клінічного випадку хворого на ХОЗЛ дані відповіді на поширені питання щодо діагностування цього захворювання і супутньої патології, зокрема АГ, описані особливості оцінки стану здоров’я хворих на ці недуги і основні принципи їх лікування.