Функціональне харчування – новий підхід до здорового способу життя - Shemeta, О.; Dozhuk, K. (Ліки України, 2015)
Продукти, які ми звикли вживати в їжу, можуть приносити організму людини набагато більше користі, ніж можна собі уявити. У всьому світі набуває популярності функціональне харчування, принципи якого базуються на додаванні спеціальних функціональних продуктів до звичайного раціону. Впровадження функціонального харчування доцільне в медичній практиці – для лікування пацієнтів з хронічними захворюваннями, хворих, які не можуть самостійно приймати їжу, ново-народжених дітей тощо. Крім цього, профілактичне вживання продуктів, збагачених спеціальними активними функціональними нутрієнтами, допомагає запобігти виникненню захворювань та полегшує перебування людини в умовах, несприятливих для її фізичного або розумово-психологічного здоров’я. Тому, окрім традиційних страв, звичних для пересічних українців, наш раціон має бути доповнений різноманітними функціональними продуктами (їжею, напоями).