Рання терапія із застосуванням зофеноприлу та раміприлу в поєднанні з ацетилсаліциловою кислотою після гострого інфаркту міокарда: довгострокові переваги зофеноприлу - Барна, О.М.; Логойда, П.І.; Мацюк, Р.М.; Одинець, М.О. (Ліки України, 2017)
Сумісний прийом інгібіторів ангіотензинперетворюючого ферменту (АПФ) та ацетилсаліцилової кислоти хворими, які перенесли гострий інфаркт міокарда, дозволяє покращити прогноз захворювання, зменшити імовірність виникнення серцево-судинних подій впродовж тривалого часу. Застосування зофеноприлу викликає особливий інтерес, оскільки в більшості клінічних досліджень він показав максимальну ефективність та більший вплив на подальший перебіг ішемічної хвороби серця порівняно з іншими представниками групи інгібіторів АПФ. Одним із таких досліджень було SMILE-4 (Comparison between zofenopril and ramipril in combination with acetylsalicylic acid in patients with left ventricular systolic dysfunction after acute myocardial infarction: results of a randomized, double-blind, parallel-group, multicenter, European study). Пацієнти, які брали участь у цьому дослідженні, підлягали подальшому спостереженню протягом 9 років. Після завершення терміну спостереження було виявлено, що зофеноприл порівняно з раміприлом, при поєднаному призначенні з ацетилсаліциловою кислотою сприяє кращій виживаності пацієнтів та зменшення ризику госпіталізації з приводу серцево-судинних подій.