Призначення бета-блокаторів пацієнтам після гострого інфаркту міокарда - Лазарєв, П. О. (Ліки України, 2024)
При лікуванні пацієнтів із гострим коронарним синдромом у дореперфузійну еру одними з препаратів першої лінії були бета-блокатори. Зараз суттєво змінилася стратегія ведення таких пацієнтів. Результати наведених досліджень підтверджують важливу роль бета-блокаторів у терапії пацієнтів, що перенесли ГКС, в еру реперфузійної терапії. Терапія бета-блокаторами може бути корисною через потенційне зниження ризику смерті з усіх причин. Вибір вазодилатаційних препаратів може давати переваги та додатково запобігати виникненню ускладнень.