ВООЗ дослідила споживання алкоголю в Україні (Ліки України, 2024)
За даними соціологічного опитування, проведеного Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) серед дорослого населення віком 18+ в Україні (проводилось із 24 листопада по 8 грудня 2023 р.), 77,4 % респондентів вживали алкоголь протягом останніх 12 місяців. Серед чоловіків цей показник трохи вищий, ніж серед жінок, – 80,1 та 75,2% відповідно.