Всесвітній день шизофренії: щодо пріоритетів у лікуванні психічних захворювань (Ліки України, 2025)
Щороку 24 травня відзначається Всесвітній день шизофренії, що має на меті підвищити обізнаність населення про одне з найскладніших та не до кінця зрозумілих порушень психічного здоров’я. Шизофренія, яка нині уражає близько 25 млн людей у світі, є хронічним захворюванням, що впливає на мислення, сприйняття, емоційний стан і поведінку людини. Здебільшого ця патологія виникає в молодому віці та потребує довічного лікування.